Prima vizită la dentist si familiarizarea copilului la HappyDent Clinic Junior

Stimaţi părinţi, copilul dvs. se va prezenta la noi mai mult, mai puţin sau deloc pregătit pentru o consultaţie stomatologica. Noi, echipa Happydent Clinic Junior, suntem specializati, calificati si pregatiti sa avem toata rabdarea de care este nevoie in sedintele de initiere si familiarizare. Copilul dv are nevoie de pregătire nu numai la început dar şi pe parcursul planului de tratament, ori de câte ori se impune o categorie de tratament nouă: prima obturatie, primul sigiliu, prima injecţie electronica, prima extracţie, prima amprentă, primul aparat ortodontic, etc.

Desi tratamentele/metodele noastre sunt minim invazive, un tratament de calitate poate fi efectuat doar obtinand  cooperarea copilului dvs. Uneori rezultatele sunt evidente imediat si copilul poate să accepte imediat consultatia, alteori o atitudine pozitiva pentru tratamentele eficiente este evidenta dupa cateva şedinţe. Cooperarea copilului odata obtinuta trebuie mentinuta pe toata durata copilariei astfel incat el sa devina un pacient adult educat si fara traume stomatologe!

Important: un tratament stomatologic întreprins direct în prima şedinţă nu este justificat decat in cazul exceptional de maxima urgenţă si doar daca obtinem direct cooperarea copilului.

Ce presupune:


 • Evaluarea, consilierea și planificarea planului de tratament.
 • Familiarizarea copilului cu echipa si echipamentele.
 • Tratamente stomatologice fără instrumente rotative invazive.
 • Prima consultatie promite rezolvarea urgentei prin metode non invasive doar daca copilul accepta cooperarea. In lipsa cooperarii, parintii isi iau raspunderea in scris pentru efectuarea tratamentelor de urgenta sub constrangere.

Pregătirea părinților și a micului pacient


 • Evaluarea, consilierea și planificarea planului de tratament.
 • Familiarizarea copilului cu echipa si echipamentele.
 • Tratamente stomatologice fără instrumente rotative invazive.
 • Prima consultatie promite rezolvarea urgentei prin metode non invasive doar daca copilul accepta cooperarea. In lipsa cooperarii, parintii isi iau raspunderea in scris pentru efectuarea tratamentelor de urgenta sub constrangere. În acest sens am pregătit, mai jos, câteva sfaturi utile pentru pregătirea micului pacient, dar și a părinților.
Pregătirea părinților
 • Incearcati sa nu deveniti nervos, daca copilul tau plange. In special pentru cei mai mici dintre copii aceasta reactie este una normala la necunoscut, nou sau diferit. Cand se intra in sala de tratament, copilului ii poate lua ceva timp pana se acomodeaza.
 • Noi anticipam deja cum vor reactiona micii pacienti si suntem pregatiti pentru astfel de situatii. De aceea te rugam sa fii pregatit sa ne lasi pe noi sa conducem discutia cu copilul tau, in timp ce tu observi totul in liniste. Daca prea multe persoane vor vorbi in acelasi timp si vor spune lucruri diferite, aceasta va induce copilului confuzie si-l va alarma.
 • Odata ajuns copilul va fi preluat de personalul nostru specializat, i se va prezenta cabinetul si instrumentele intr-un mod adecvat varstei lui, i se va face o consultatie in timp ce se uita la desene animate.
 • Dupa consultatie vi se prezinta un plan de tratament conform nevoilor copilului si vi se vor oferi sfaturi cu privire la: tehnica corecta de periaj, alegerea periutei si a pastei de dinti perfecte pentru copil, tratamentele de prevenire a aparitiei cariilor, influenta obiceiurilor copilului tau (suptul degetului) asupra cresterii normale a dintilor etc.
 • Pentru a relaxa copilul si a transforma prima vizita intr-o experienta pozitiva, alocati-i 15-30 de minute inainte de consultatie pentru a lasa copilul in spatiul de joaca al clinicii.
Pregătirea micului pacient
La prima consultatie si apoi pe parcurs -unul dintre principalele noastre obiective este acela de a face din copilul dumneavoastră un pacient educat, capabil să accepte, să tolereze si mai tarziu sa pretinda, sa solicite tratamentele dentare de calitate de care are nevoie. Această atitudine se dezvoltă  mai întâi acasă înainte de prima vizită. De aceea va recomandam câteva sugestii pentru a vă ajuta la pregatirea lui (a copilului):
 1. Vizitele la dentist fac parte din dezvoltarea copilului. Trebuie evitată oferirea de  recompense  sau  din contra sugerarea copilului că nu trebuie să-i fie frică de nimic.
 2. Evitaţi să vorbiţi despre vizită cu emfază. De altfel, este preferabil să informaţi copilul chiar în ziua întâlnirii.
 3. Dacă copilul dumneavoastră cere informaţii în plus, i-aţi putea explica că dentistul se va uita la dinţii lui pentru a se asigura că sunt sanatoşi şi îi va raspunde la toate întrebările.
 4. Aveţi grijă ca în ziua întâlnirii cu dentistul- copilul dumneavoastră să fie într-o condiţie fizică bună.
 5. In rubrica Contact/Prima vizita sau cel tarziu la prima vizită, vă vom cere să completaţi niste chestionare privind datele personale si/sau antecedentele medicale ale copilului dumneavoastră. In cazul variantei de programare online, noi va vom recontacta pentru programare in max 24 ore.
 6. De asemenea, ar fi de dorit să veniţi 5-10 min mai devreme faţă de ora programarii. Noi vom profita în mod egal de această ocazie pentru a familiariza copilul cu cabinetul dentar si echipa. El va descoperi ca si alti multi copii ne sunt pacienti, va descoperi fotoliul dentar şi principalele instrumente.
Dacă doriţi, puteţi să însoţiţi copilul în sala de tratamente (unul dintre parinti), mai ales dacă nu are încă vârsta de cinci ani. Prezenţa dumneavoastră poate să-l liniştească şi să-i ofere siguranţă. Puteţi să faceţi lucrul acesta şi cateva din vizitele urmatoare, chiar dacă prezenţa dumneavoastră nu este indispensabilă. Apoi, copilul va trebui mai devreme sau mai târziu să poată stabili o relaţie independentă cu dentistul său.
Dacă copilul dumneavoastră doreşte să aducă în cabinet o jucărie, o păpuşă sau altceva, lăsaţi-l să o facă după placul lui, deoarece acest obiect poate constitui pentru el un element de securitate. Este foarte probabil ca noi să realizam la inceput –dupa consultatie completa si evaluare- o procedură profilactică, cum ar fi un periaj profesional şi o fluorizare . După aceea vom putea discuta despre sănătatea orală a copilului dumneavoastră şi vom alcătui un plan de tratament, potrivit cazului. Nu ezitaţi deci să puneţi toate întrebarile care vă preocupă, deoarece este important ca dumneavoastră să fiţi foarte clar informaţi înainte de orice tratament.
Practica noastra dentară se bazează pe prevenţie, care se referă atât la caria dentară cât şi la frica de dentist. Dacă îl consultam pe copilul dumneavoastră la o vârstă cât mai mică, vom putea să intervenim precoce, să va oferim sfaturi despre igiena orală şi sfaturi despre nutriţie, care vor ajuta la prevenirea  apariţiei cariilor şi infecţiilor. De asemenea, vom avea avantajul de a preveni şi trata problemele ortodontice.
În cazul contractării unui tip de abonament aveţi dreptul, dar şi obligaţia de a vă prezenta la control după cum veţi fi informat de medicul care vă ia în evidenţă.
error: Content is protected !!